maandag, 18 december 2017

De (ontstaans) geschiedenis

De naam

De naam "EnHOe" is een afkorting, voluit is het "Enschede, Hengelo, Oldenzaal en omgeving". Dit geeft precies aan in welke omgeving deze groep actief is. Hoewel, we werken ook wel eens in de richting van Haaksbergen.

Het begin

De groep is ontstaan na de Nationale natuurwerkdag op Hof Espelo in 2002. Een aantal mensen was na deze dag zo enthousiast, dat er gestart werd met een groep die op regelmatige basis op zaterdagochtend in de natuur ging werken. Dit was in eerste instantie 1 keer per 4 weken, dit groeide via 1 keer per 3 weken naar de huidige frequentie.

De huidige situatie

EnHOe is een groep van circa 70 vrijwilligers onder de vleugels van Landschap Overijssel. We hebben wel een redelijke autonomie inzake wanneer en waar we aan de slag gaan.

We proberen elke 2 jaar zelf een locatie voor de Nationale Natuurwerkdag te organiseren. Buiten de zomervakantie werken we elke 2 weken op zaterdagochtend van 9:00 tot ongeveer 13:00 uur in diverse gebieden in de omgeving van Enschede, Hengelo en Oldenzaal.
Het doel van de groep is tweeledig: enerzijds regelmatig gezellig met een groep de handen uit de mouwen steken en anderzijds het helpen in natuuronderhoud. Dit zorgt voor de nodige variatie in het werk. Na afloop staat er meestal een kop soep voor ons klaar.

Daarnaast is er al een aantal jaren ook een Donderdagmorgen-groep die, zoals al uit de naam blijkt, elke donderdagochtend om 9.00 uur op een locatie aan de slag gaat. Deze groep blijft daarbij langere tijd op dezelfde locatie werken.

Meer informatie

Heb je na het lezen van deze informatie nog steeds vragen of interesse om mee te doen, kijk dan eens bij de informatie over de werkgroep of neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..