Aan de slag in de natuur

Aan de slag in de natuur

Rondom Enschede, Hengelo en Oldenzaal

Wat is EnHOe

Bij EnHOe kun je meehelpen bij het onderhoud van de natuur. Iedereen is welkom om mee te doen. Je kunt werken in je eigen tempo en naar eigen vermogen. We willen lawaai en onrust in de natuur vermijden. Daarom werken we met handgereedschap (zoals zagen, snoeischaren en spaden).

EnHOe organiseert jaarlijks ruim 140 ochtenden natuurbeheer voor en door vrijwilligers. Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Meestal in natuurgebieden in de buurt van Enschede, Hengelo en Oldenzaal. Hoe vaak en bij welke van onze vier groep(en) je wilt meedoen bepaal je zelf. Onze groepen werken meestal van 9 tot ongeveer 13 uur.

Meedoen als vrijwilliger

Wil je regelmatig aan de slag bij EnHOe? Registreer je dan als lid (dit is gratis). Het enige dat we vragen van leden is dat ze minimaal 1 keer per jaar meedoen met een werkochtend. Je kunt dan ook meedoen met andere activiteiten zoals excursies en cursussen. En je kan korting krijgen o.a. bij de aanschaf van werkhandschoenen. Leden van EnHOe krijgen om de twee weken een nieuwsbrief via e-mail. Daarin staat het EnHOe-nieuws en de uitnodiging voor het werk op de eerstvolgende zaterdag. Deelnemers aan de woensdag-, donderdag- en vrijdaggroep krijgen ook informatie per e-mail.

Meer informatie of aanmelden

We kunnen altijd vrijwilligers gebruiken. Wil je meedoen bij EnHOe? Of heb je vragen? Neem een kijkje op onze pagina voor nieuwe vrijwilligers of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doe je maatschappelijke stage bij EnHOe!

Lees hier de ervaringen van eerdere maatschappelijke stagiairs die nog steeds bij ons actief zijn. Daar vind je ook informatie over aanmelding.

Woensdag

Werkt op alle woensdagen van half juli tot half maart, vooral op landgoed Zonnebeek. Doet daar het onderhoud van de heidevelden en houtwallen, vrijzetten van Jeneverbes en Gagelstruiken en het verwijderen van Amerikaanse Vogelkers.

Lees meer

Donderdag

Werkt vanaf juli tot half maart elke donderdag in de landgoederen van Landschap Overijssel rondom vliegveld Twenthe. Zo'n 35 ochtenden per seizoen. Doet veel aan bestrijding van invasieve exoten in de natuur. De gemiddelde leeftijd in deze groep ligt wat hoger, er doen veel gepensioneerden mee.

Lees meer

Vrijdag

De vrijdaggroep heeft zijn werkgebied aan de Oostzijde (Glanerveld), Zuidzijde (Aamsveen, Hegeveld, Stroink, Smalenbroek, Usselerveen) en Westzijde (Teesinkbos, Weele, Kristalbad) van Enschede op de percelen van Landschap Overijssel en soms bij Landgoederen (meestal hulp bij invasieve exoten beheer).

Lees meer

Zaterdag

Grootste groep van EnHOe. Werkt om de veertien dagen. Vanaf eind augustus op zo'n 15 zaterdagen tot half maart. Elke keer in een ander gebied. Vaak in de buurt van Enschede maar ook wel verder weg, ook over de grens in Duitsland. Bij deze groep doen ook maatschappelijke stagiairs en andere jongeren mee.

Lees meer