maandag, 27 januari 2020

Agenda

 

Canadese Guldenroede verwijderen

Donderdag, 24. Oktober 2019, 09:00 - 13:00

Komende donderdag gaan wij naar de Lonnekerberg, hier gaan wij op verzoek van Michiel Poolman, ecoloog bij Landschap Overijssel enkele groeiplaatsen van de Canadese Guldenroede (Solidago canadensis) verwijderen. Deze groeiplaatsen zijn in de noordwesthoek van de Lonnekerberg waar ook bijzondere soorten als hondsviooltje, tormentil, ruw walstro en verschillende soorten zegge’s voorkomen. Wij gaan de Guldenroede handmatig uittrekken om te voorkomen dat deze exoot zich gaat uitbreiden.

Canadese Guldenroede

LET OP! Wij verzamelen ons zoals altijd om 9.00 uur, dit keer bij het witte hek van Landschap Overijssel aan de Bergweg en gaan van daar naar de werkplek. Het verzamelpunt is te bereiken door vanaf de Oude Deventerweg de Bergweg te volgen tot aan het toegangshek met informatiepunt.

Verzamelpunt Lonnekerberg

Omstreeks 10.30 uur houden wij een pauze in het veld, neem voor deze pauze iets te eten en te drinken mee en een krukje of iets anders waarop je droog kunt zitten.

In de loop der jaren hebben wij ons al bezig gehouden met het bestrijden van meerdere soorten invasieve exoten die de biodiversiteit kunnen bedreigen maar wat wij nog niet eerder tegen kwamen is afgelopen donderdag een bamboesoort aan de Lonnekermeerweg in het Lonnekermeer. Ook deze soort kan zich via de wortelstokken enorm uitbreiden. Wij hebben de planten handmatig uitgegraven en bekijken volgend jaar of dit voldoende was.

Bamboe 1Bamboe 2

Kom je wat later en kun je de werkplek niet vinden dan ben ik op werkdagen altijd bereikbaar op mijn mobiele nummer.

Groeten en wellicht tot donderdag.

Roel Munneke

Locatie Lonnekerberg
Contact Roel Munneke