donderdag, 23 januari 2020

Agenda

 

Vogelkers verwijderen

Donderdag, 31. Oktober 2019, 09:00 - 13:00

Komende donderdag gaan wij opnieuw naar de Lonnekerberg, nu naar de westzijde van het gebied nabij het elektriciteitshuisje dat nu dient doet als onderkomen voor de vleermuizen.

Langs de smalle toegangsweg naar de Lonnekerberg vanaf de Grefteberghoekweg is hier veel opslag van Amerikaanse Vogelkers ontstaan. Deze gaan wij zo veel mogelijk afsteken of uitgraven om verdere verspreiding in het gebied te voorkomen.

LET OP! Wij verzamelen nu niet bij het witte toegangshek van Landschap Overijssel aan de Bergweg maar aan de westzijde nabij de radartoren, vanaf hier kunnen wij de werkplek beter bereiken zonder de wegen op de Lonnekerberg te belasten.

Het verzamelpunt is vanuit Enschede te bereiken door bij de toegang naar het evenemententerrein bij de Deventerpoort, dit is de kruising van de Vliegveldweg en de Oude Deventerweg, langs het oude bewakingshuisje recht door te rijden tot aan de wegafsluiting. Vanuit de richting van Oldenzaal via de Noordergrensweg en de Grefteberghoekweg tot de wegafsluiting. Vanuit de richting van Hengelo door vanaf de Weerseloseweg bij restaurant Kleinsman het fietspad over het vliegveldterrein te volgen.

 

Verzamelpunt radartoren vliegveld

Ingang Deventerpoort vliegveld

 

Omstreeks 10.30 uur houden wij een pauze in het veld, neem voor deze pauze iets te eten en te drinken mee en een krukje of iets anders waarop je droog kunt zitten.

Kom je wat later en kun je de werkplek niet vinden dan is Roel op werkdagen te bereiken op zijn mobiele telefoon.


Groeten en wellicht tot donderdag.

Roel Munneke

Locatie Lonnekerberg
Contact Roel Munneke