zaterdag, 19 oktober 2019

Laatste nieuws

Landelijke Natuurwerkdag, zaterdag 2 november, landgoed Duivelshof
EnHOe organiseert, samen met Vereniging Natuurmonumenten en IVN Oldenzaal-Losser, weer een grote locatie van de landelijke Natuurwerkdag. Dit keer op landgoed Duivelshof in De Lutte.
Wie hier mee wil doen op 2 november moet zich aanmelden via de landelijke organisatie (via www.natuurwerkdag.nl), dat geldt voor iedereen dus ook voor EnHOe-ers.
 

 
Je mag natuurlijk ook ergens anders aan de slag gaan op 2 november, maar onze locatie heeft natuurlijk de voorkeur. We hopen ook dat er veel deelnemers van buiten EnHOe gaan meedoen. Daarom is er plaats voor totaal 90 deelnemers.
 
Meld je hier aan voor onze locatie.
 
Onze MaS’ers worden automatisch aangemeld, zij hoeven dat niet zelf te doen!

Greiveurder gezocht! (herhaalde oproep)

door: Erik Rolevink namens het organisatieteam
      
Na de zomer begint ons 17e werkseizoen. Er dreigt dan een tekort aan beschikbare gereedschaptransporteurs (greiveurders noemen wij die). Er hebben zich al enkele leden gemeld die ons uit de brand willen helpen.
Maar we zoeken nòg minstens één nieuw teamlid die letterlijk de kar wil trekken. Wie-o-wie kan en wil dat?
Het moet een serieuze EnHOe-er zijn in bezit van een auto met trekhaak. Deze moet bereid zijn om op maximaal 5 afgesproken zaterdagochtenden de gereedschapskar te vervoeren van het depot in de Lutte naar de werkplek en weer terug. Er is eventueel een beperkte reiskostenvergoeding mogelijk. Reacties graag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                

              

Nieuw lid van verdienste: Harry Koenhorst

door Erik Rolevink

Als het jaar ten einde loopt komt de donderdaggroep na afloop van het werk altijd gezellig bijeen in het Koetshuis. Er is dan erwtensoep van Karel, roggebrood met spek en natuurlijk bockbier en een borrel voor de liefhebbers. Een mooie traditie!

Op de laatste werk(donder)dag mocht ik er ook bij zijn en kon zo mooi de gelegenheid te baat nemen om weer een “speldje” uit te reiken. Op deze 20 december 2018 was Harry Koenhorst toe aan zijn speldje en is hij nu ons 22e lid-van-verdienste!
Ieder trouw lid die 100 keer heeft meegedaan aan het natuurwerk van EnHOe is lid-van-verdienste en krijgt “het speldje” als onderscheiding oftewel de EnHOe+100+pin.

Lees meer...