Laatste nieuws
- Details
door: Erik Rolevink
Het Aamsveen vormt één samenhangend hoogveensysteem met het aangrenzende Hündfelder Moor.
Bekend terrein voor ons EnHOe-ers want we zijn hier al jarenlang actief, aan beide kanten van de grens.
Op 16 september 2024 vond de aftrap plaats van het grote herstelproject LIFE CrossBorderBog.
LIFE verwijst naar het Europese subsidieprogramma waarmee projecten op het gebied van natuur, milieu en klimaat worden gefinancierd. Vorig jaar kende de Europese Commissie een grote subsidie toe om onze grensoverschrijdende hoogveennatuur succesvol te kunnen herstellen. Vandaar het woord CrossBorder in de naam van het project (bog is engels voor veen). In LIFE CrossBorderBog werken Nederlandse en Duitse organisaties samen. Natuurwerkgroep EnHOe is ook een van de partners in dit project.
- Details
door: Wilma de Hoog
Op 16 oktober 2024 is op de WDR een video uitgezonden over onze werkdag met de Duitse collega`s (die plaatsvond op 5 oktober 2024).
Jammer voor alle EnHOe'ers die hun best hebben gedaan in een interview, maar daarvan is in de video helemaal niets meer te zien.
Wel zie je een aantal van ons aan het werk.
De uitzending bekijken? Klik dan op onderstaand logo. (Kijk bij het 4de item op 13:50 min.-17:33 min.)
- Details
door: Bestuur stichting EnHOe
Beste vrijwilliger,
Je gaat op woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag regelmatig aan de slag in de natuur, en dat vinden we prachtig. De organisatoren van de werkdagen doen er alles aan om je veilig te laten werken door:
• van te voren het werkterrein te bekijken, evt. risico’s in te schatten en daarop passende maatregelen te nemen
• te zorgen voor persoonlijke beschermingsmiddelen en het meenemen van de juiste, veilige gereedschappen
• instructie(s) te geven over gebruik van beschermingsmiddelen en gereedschappen
• tijdens het werk toezicht te houden en hulp te bieden.
Volgens de Arbowet is veilig werken echter niet alleen een verplichting van de organisatie (EnHOe). Ook de vrijwilliger heeft de plicht zich aan de instructies te houden en zelf verantwoordelijkheid te nemen voor veilig werken. Werk samen en help een ander als dat nodig is. Vraag zelf ook hulp als je bijvoorbeeld even niet weet hoe je die tak nu het best kunt afzagen. En zie je dat iemand niet volgens de instructie werkt, dan mag je er gerust wat van zeggen.
Zo zorgen we samen voor de natuur en voor elkaar!
- Details
door: Anton Heuven en Rolf ter Stege
Al 24 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties elke eerste vrijdag én zaterdag van november de Nationale Natuurwerkdagen. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan 500 locaties in heel Nederland zetten trotse vrijwilligers samen de schouders eronder voor een groene en gezonde leefomgeving.
De natuurwerkdagen 2024 komen er weer aan en wel op 1 en 2 november..
Er zijn zes lokaties rond Enschede, keuze genoeg dus.