zondag, 08 december 2019

Laatste nieuws

Geef de natuur een stem: teken de petitie!

door: Erik Rolevink

De stikstofcrisis heeft het debat op scherp gezet sinds de rechter besloot dat de Nederlandse overheid onze natuur niet beschermt.
Al jaren is onze stikstofuitstoot te hoog. Kabinet na kabinet verkiest economische belangen boven onze natuur. En nu er oplossingen moeten komen, blijkt ook weer dat dit kabinet de stikstofuitstoot alleen wil verlagen tegen een hoge prijs: minder natuurgebieden. Dit kabinet wil de beschermde status van sommige natuurgebieden 'schrappen'. Dit is een regelrechte aanval op onze kwetsbare natuur.

Groen Links is een petitie begonnen. Daarmee wordt het kabinet opgeroepen om de natuur serieus te beschermen. De petitie is al meer dan vijftigduizend keer getekend. Steun deze actie.
Hier kun je de petitie zelf ook tekenen.

Lees meer...

Kerstbomen te koop, en hulp gevraagd bij de verkoop er van!

door: Anton Heuven en Roel Munneke

Landschap Overijssel heeft een stukje grond gekocht in Oldenzaal aan de Zandsteenweg.
Op dat stuk grond staan kerstbomen van 1,5 tot 4 meter hoog, die men graag wil verkopen.
Aan EnHOe is gevraagd om deze verkoop te begeleiden. Onder andere door de kopers de weg te wijzen, maar ook bij het zagen van de kerstboom. (De bomen zijn erg groot dus uitsteken zal niet gaan).

De verkoop geschiedt op donderdag 5, vrijdag 6, en zaterdag 7 december. Op donderdag en vrijdag van 13:00 tot 16:00 uur. En op zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur. De beloning voor de EnHOe-er is een kerstboom naar keuze.

Lees meer...

Geslaagde natuurwerkdag 2019

De ochtend zag er grijs en regenachtig uit. Maar al snel trok het open en hebben we het droog gehouden op een paar buitjes na. We hebben zelfs een regenboog gezien.

Gelukkig kwamen ruim 60 deelnemers ons helpen met het onderhouden van bos en heide op de Duivelshof. We werden daarnaast ook geholpen door paarden die grote stammen uit het bos kwamen slepen.
Het was een geslaagde werkdag. Alle vrijwilligers hartelijk dank voor jullie inzet en graag tot ziens bij een van onze volgende werkdagen.

Een kleine impressie van de werkdag is te vinden in het foto album van de natuurwerkdag 2019.

Greiveurder gezocht! (herhaalde oproep)

door: Erik Rolevink namens het organisatieteam
      
Na de zomer begint ons 17e werkseizoen. Er dreigt dan een tekort aan beschikbare gereedschaptransporteurs (greiveurders noemen wij die). Er hebben zich al enkele leden gemeld die ons uit de brand willen helpen.
Maar we zoeken nòg minstens één nieuw teamlid die letterlijk de kar wil trekken. Wie-o-wie kan en wil dat?
Het moet een serieuze EnHOe-er zijn in bezit van een auto met trekhaak. Deze moet bereid zijn om op maximaal 5 afgesproken zaterdagochtenden de gereedschapskar te vervoeren van het depot in de Lutte naar de werkplek en weer terug. Er is eventueel een beperkte reiskostenvergoeding mogelijk. Reacties graag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.