maandag, 18 februari 2019

Laatste nieuws

Hou Hof Espelo Schoon (2 maart)

door: Jos Gevers, vrijwillig boswachter van Hof Espelo e.o.

 

Geachte vrijwilligers,
Ook dit voorjaar ben ik weer van plan om een Schoonmaak actie buiten te houden met als uitvalsbasis ons Koetshuis op Hof Espelo te Enschede op zaterdag 2 maart a.s vanaf 09:00 uur .
We proberen weer te zorgen voor koffie/thee met iets lekkers bij aanvang en warme soep als afsluiting rond 12:30 uur.  Voor benodigde handschoenen, afvalzakken , -grijpers , hesjes e.d. wordt gezorgd.
De eventuele deelnemers kunnen zich al vast bij melden via:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bij voorbaat dank!

Bijpraat-sessie Klimaat, 5 maart in Deventer

door: Natuur en Milieu Overijssel

 

De droge zomer van 2018 staat ons nog goed in het geheugen. Hoe overleeft onze natuur de klimaatverandering?
Hierover organiseert Natuur en Milieu Overijssel een bijpraat-sessie in samenwerking met Landschap Overijssel, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer op dinsdagavond 5 maart in het Burgerweeshuis in Deventer.
Lees hierover meer met deze link: < link naar de  uitnodiging > 

Vrijwilligers gezocht voor het Poelenproject eind mei

door: Anton Heuven, Hanneke van Dorp en Erik RolevinkWat gaat er gebeuren?
Net als vorig jaar gaan 4e klas Havo en VWO leerlingen van het Bonhoeffercollege een groot onderzoek doen naar de kwaliteit van de kikkerpoelen in de Zuid-Esmarke bij Enschede. Ze gaan o.a. watermonsters nemen en die op school onderzoeken. Daarbij is assistentie nodig. Voor de jongeren is het een mooie opdracht in het kader van het vak biologie (ecologie). Voor de poeleigenaren en onszelf kan dit onderzoek waardevolle informatie opleveren.

Lees meer...

Vooraankondiging: Afsluiting van ons werkseizoen, 13 april

door: Erik Rolevink namens het afsluitingscomité in oprichting
 

 
Op zaterdagochtend 13 april gaan we ons zestiende werkseizoen feestelijk afsluiten. Alle vrijwilligers die dit seizoen hebben meegewerkt zijn hiervoor uitgenodigd. We gaan eerst een flinke wandelexcursie doen door de bossen van Driene, het prachtige werkgebied van onze donderdaggroep. Bij terugkomst op Hof Espelo genieten we van een gezellige lunch bij het Koetshuis, misschien wel buiten in de zon net zoals tien jaar geleden (zie foto).
Een van onze wandelgidsen is Harry Koster, we zoeken nog enkele gidsen die goed de weg weten in het gebied.
Ook zijn we nog op zoek naar mensen die mee willen helpen met voorbereiden van de lunch.
Reacties zijn welkom, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.