donderdag, 22 maart 2018

Laatste nieuws

In memoriam Hans Rolevink

door: Erik Rolevink

Op 28 februari is mijn grote broertje Hans onverwachts overleden. Op zijn landgoed in Mariënvelde stond z’n hart stil toen hij in de ijzige wind probeerde een wak te hakken in de dichtgevroren drinkpoel van zijn geliefde paarden.

N20180304Met Hans verliezen we een EnHOe-lid met passie voor planten en dieren en een deskundige op het gebied van natuurbeheer. Door zijn inzet is zijn landgoed De Maandag in ruim 30 jaar veranderd in een prachtig gebied met salamanders, kikkers, vleermuizen, vogels en duizenden wilde orchideeën. Hans heeft bovendien zeer belangrijk werk gedaan voor het behoud van de Boomkikker in de Achterhoek. Bij EnHOe trad hij in november nog op met zijn boomkikkerimitaties op de landelijke Natuurwerkdag. Ook maaide hij vorig najaar nog op het Varviksveld en stond hij mij altijd bij met goede raad.

Mijn grote broer is / wordt op 8 maart te ruste gelegd op natuurbegraafplaats Slangenburg bij Doetinchem. Zijn graf ligt in een graslandje met schraallandbeheer, vlakbij een wadi waar in het voorjaar kikkers te horen zullen zijn.

 

Door de stichting N18 Drone projects is een in memoriam gemaakt in de vorm van een film met foto's die gemaakt zijn van het gebied dat Hans beheerde: