door: Hanneke van Dorp (IVN) en Anton Heuven (EnHOe)

Ook dit jaar gaan 4e klas Havo en VWO leerlingen van het Bonhoeffercollege onderzoek doen naar de kwaliteit van kikkerpoelen in de Zuid Esmarke bij Enschede. Ze gaan o.a. watermonsters nemen en waterbeestjes inventariseren.
Daarbij is assistentie nodig. Voor de jongeren is het een mooie opdracht in het kader van het vak biologie (ecologie).
Voor de poeleigenaren en onszelf kan dit onderzoek waardevolle informatie opleveren.Je kunt je nu al aanmelden om te assisteren bij dit project !
De twee onderzoeksdagen zijn gepland op: woensdag 5 juni en Vrijdag 7 juni.
Dat zijn dus de beide ochtenden waarop assistentie nodig is.
We willen alle assistenten vooraf een training geven en 'hun' poelen samen met hen bezoeken.
Deze instructies zullen we houden in de weken voorafgaand aan 5 juni. Waar en wanneer dit precies plaatsvindt wordt in overleg met de assistenten afgesproken.

Wat vragen we van de assistenten?
Op de onderzoeksdagen sta je op tijd klaar op het erf van boer Varvik, centraal gelegen in de Zuid Esmarke. De eerste leerlingen arriveren daar om 9:00 uur en je begeleidt dan een groepje van drie leerlingen naar 'jouw' twee poelen.
De leerlingen gaan daar watermonsters nemen, waterbeestjes bekijken en een vragenlijst invullen, bij dit alles is jouw hulp nodig.
Om 11:30 uur arriveert er een tweede groepje leerlingen bij erve Varvik en met hen ga je dan weer naar jouw beide poelen. Uiterlijk 13:30 uur zit de assistentie er dan op.
Let op: we vragen je assistentie dus voor twee ochtenden! Liefst voor beide maar het mag ook voor één van beide.
In totaal hebben we minstens 10 assistenten nodig (waarvan enkele reserve).

Hoe geef je je op als assistent?
Stuur daarvoor een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Je kunt daarin aangeven voor welke onderzoeksdagen je beschikbaar bent: 5 en/of 6 juni.
Hou er rekening mee dat je ook aan de voorafgaande instructie kunt deelnemen.
Voor meer info, stuur je vragen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..