Aan de slag in de natuur

Aan de slag in de natuur

Rondom Enschede, Hengelo en Oldenzaal

5

Groepen

dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

100

Dagen

vrijwilligerswerk per jaar.

107

Vrijwilligers

werken minimaal 1 keer per jaar mee.

3333

Uren

vrijwilligerswerk gedaan in 2019.

De vrijwilligers van de Donderdaggroep houden zich niet alleen bezig met de bestrijding van de reuzenbalsemien maar ook met andere exoten zoals de Japanse duizendknoop (Fallopia Japonica) en (Fallopia Sachalinensis) en natuurlijk nog steeds met de Amerikaanse Vogelkers, de Prunus Serotina. Hiervoor wordt nazorg gepleegd op Hof Espelo en het Lonnekermeer maar ook in de Wildernis en het Sterrebos.
Tijdens de wintertijd houden wij ons o.a. bezig met heidebeheer of bosrandbeheer.

Een aantal vrijwilligers van de Donderdaggroep werken ook mee bij een van de andere groepen. Dit is uiteraard geen verplichting, het mag.

Vrijwilligers die eens willen meehelpen met deze kleine gezellige groep zijn altijd welkom. Wij verzamelen altijd om 9.00 uur en houden twee keer een pauze in het veld.
Voor gereedschap en handschoenen wordt zoals gewoonlijk gezorgd.

Herman Brouwer, Roel Munneke en Hans de Wolf zijn de veldcoördinatoren voor de Donderdaggroep.

Aanvang en einde van de werkdag

We komen om 9:00 uur samen op een vooraf afgesproken plek. Omdat in diverse gebieden werken is een vaste verzamelplek niet handig.

Gereedschap

Het Landschap Overijssel stelt gereedschap beschikbaar

Meer informatie

Zijn er vragen over de plek waar gewerkt wordt en het verzamelpunt dan zijn wij te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Om een indruk te krijgen hoe het gaat op een donderdag, kan je onderstaand filmpje bekijken.

 

Dinsdag

Werkt bij Spoorfietsen in Hengelo. Helpt ook in de gebieden Kristalbad, Viermarken en af en toe het Arboretum. De vrijwilligers van de dinsdaggroep werken afhankenlijk van de hoeveelheid werk elke week of elke 2 weken.

Lees meer

Woensdag

Een nieuwe groep. Werkt vooral op landgoed Zonnebeek. De vrijwilligers van de woensdaggroep werken afhankenlijk van de hoeveelheid werk elke week of elke 2 weken.

Lees meer

Donderdag

Werkt vanaf juli tot half maart elke donderdag in de landgoederen van Landschap Overijssel rondom vliegveld Twenthe. Zo'n 35 ochtenden per seizoen. Doet veel aan bestrijding van invasieve exoten in de natuur. De gemiddelde leeftijd in deze groep ligt wat hoger, er doen veel gepensioneerden mee.

Lees meer

Vrijdag

Een relatief kleine groep die flexibel kan worden ingezet. Werkt van juli tot half maart vooral in gebieden ten zuiden van Enschede. Helpt ook mee om klussen van de zaterdaggroep af te ronden. Er wordt elke vrijdag gewerkt. Doet ook veel aan het bestrijden van invasieve exoten.

Lees meer

Zaterdag

Grootste groep van EnHOe. Werkt om de veertien dagen. Vanaf eind augustus op zo'n 15 zaterdagen tot half maart. Elke keer in een ander gebied. Vaak in de buurt van Enschede maar ook wel verder weg, ook over de grens in Duitsland. Bij deze groep doen ook maatschappelijke stagiairs en andere jongeren mee.

Lees meer