Agenda

 

Bebossing Aamsveen helpen tegengaan

Zaterdag, 22. Oktober 2016, 09:00 - 13:00

Zaterdag 22 oktober togen we op naar ’t Aamsveen, we gaan berkenopslag bestrijden. Boswachter Harrie Koster vindt deze klus zo belangrijk dat de agenda dus aangepast is.
Het werk is eigenlijk gewoonweg prachtig, midden in het veen waar een mens normaalgesproken niet komen mag, met wat oplettendheid krijgen we deze dag vast wel weer wat bijzonders te zien.

Traditiegetrouw willen we ons om 09.00 uur verzamelen, dit keer weer aan het Lappenpad, net voorbij de nudistencamping; elders in deze nieuwsbrief staat de routebeschrijving.
Tegen enen (13.00 uur dus) zal Karel z'n opwachting maken met z'n eigengebouwde soep; voor koffie, wat anders te drinken en wat te eten zul je zelf moeten zorgen. Na de soep gaan we weer huiswaarts.
 

Roodborsttapuit


We gaan aan het werk om de bebossing van het waardevolle Aamsveen tegen te gaan; zaag- en steekwerk dus met trekzaag en steekschop. We hoeven ons niet in te spannen om het vrijgekomen materiaal af te voeren; afgezaagde of uitgestoken boompjes kunnen we ter plekke laten liggen.

Het Aamsveen in z'n huidige hoedanigheid is ontstaan na de afgraving van grote stukken hoogveen, het resterende deel met al z'n afwisselingen en het bijbehorende rijke dierenleven koesteren we diep. Met wat geluk krijg je een ree of misschien wel een roodborsttapuit te zien.

Op de site van Landschap Overijssel kun je meer over het Aamsveen lezen,

 

http://www.landschapoverijssel.nl/aamsveen#
 

 

Routebeschrijving:

 
Klik op het kaartje om de afdrukbare PDF-kaart met routebeschrijving te downloaden:


Bekijk het gebied ook eens van boven: Bing-Maps of Google Maps

 

Coördinaten en adres voor TomTom e.d.: 52.1804, 6.9399 of Enschede, Lappenpad 250

Op het Aamsveen kan het flink nat zijn; trek dus zeker laarzen tegen natte voeten aan en draag beschermende kleding zodat de braam je niet toe zal takelen en de teken veel minder kans maken .... alhoewel het seizoen wat de teken betreft er wel zo’n beetje op zit.
Ondergetekende zal deze dag optreden als dag- en veldcoördinator, via mijn mobiele nummer zal ik bereikbaar zijn.
De uitnodiging komt ook van mijn hand en het gereedschap wordt verzorgd door Jan Oldekamp en vervoerd door de dagcoördinator, de nieuwsbrief door Harrie Bruns, de website door Roy Voortman en de soep komt uit de keuken van "onze" Karel !!

Ik wens jullie allemaal alvast een succesvolle en een prettige werkdag toe

Jan Willem ten Cate

Locatie Aamsveen
Contact Jan Willem Ten Cate