Agenda

 

Houtsingel afzetten

Zaterdag, 17. Maart 2018, 09:00 - 13:00

door: Erik RolevinkBeste natuurvrienden,

Op 17 maart zijn we weer uitgenodigd bij Margareth Zwaferink en Leo Kwak op hun oer-Twentse landgoed de Kuper. Op deze laatste werkdag van ons 15e seizoen gaan we hier verder met de singel waaraan we vorig jaar zijn begonnen. Er staat ook nog een kikkerpoel op ons program.
Doe mee aan deze altijd gezellige werkdag met bijzonder lekkere soep!

Let op: je moet je voor deze werkdag aanmelden!

Zagen en leggen van bomen in een houtsingel

 Erve de Kuper, de boerderij uit 1865.


Aanmelden voor deze werkdag is echt noodzakelijk!
Wil je meedoen op de Kuper? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je naam.
Zorg dat je aanmelding bij ons binnen is uiterlijk op woensdag 14 maart (23:59 uur).

Wat gaan we doen?
Margareth en Leo een beheerplan laten maken door onze goede bekende Martin Degen. In dit plan staat gedetailleerd wat er de komende jaren gedaan moet worden om de natuur op de Kuper in goede staat te brengen en te houden. Vrijwilligers kunnen daarbij helpen.
EnHOe is vanaf 2015 elk jaar een ochtend te gast geweest om houtsingels terug te zetten. Daarbij hebben we ook de techniek van het “leggen” van bomen toegepast. Daar gaan we op 17 maart mee verder. Verder zullen we de opslag rond een weidepoel aanpakken.

Wat neem je mee en waarvoor zorgen wij?
We werken in natte weilanden, de bodem zal daar misschien drassig zijn. Laarzen of goede waterdichte schoenen zijn hier dus nodig! Trek geschikte kleren aan en hou daarbij rekening met het weer. Vergeet ook niet je krukje of andere spullen waarop je droog kunt zitten. Zorg zelf voor wat te eten en drinken in de pauze. Margareth en Leo zorgen dat er om 13 uur lekkere soep voor iedereen is.

Plaatsen en tijden
Op 17 maart komen we bij elkaar om 9:00 uur. Onze verzamelplek ligt op het erf van de Kuper aan de Lossersestraat 275 en 277 in Lonneker. Op het erf kunnen fietsen gestald worden, auto's moeten echter geparkeerd worden in de berm van de bedieningsweg van de Lossersestraat. Daarna voorzichtig de grote weg oversteken en aan de overkant de oprijlaan van de Kuper volgen.
Zie ook het kaartje bij de routebeschrijving.

Routebeschrijving (voor auto's)

①  Rijdt vanuit Enschede via de Oldenzaalsestraat en Lossersestraat (N732) in de richting Losser.
②  Bij de kruising met de Glanerbruggeweg/Lonnekermolenweg, net voorbij Steakhouse Lutscher Alm moet je van de grote weg af en de bedieningsweg van de Lossersestraat volgen.
③  Je parkeert in de berm van de bedieningsweg tegenover de ingang van de Kuper.
④  Kom je uit de richting van het dorp Lonneker, volg dan de Lonnekermolenweg.Organisatie van deze dag:Namens de eigenaren: Leo Kwak.
Namens EnHOe: Erik Rolevink (dagcoördinatie) met assistentie van Roel Munneke en Anton Heuven. Dirk Brandt zorgt voor het gereedschap met dank aan Jan Oldekamp, Harrie Bruns heeft deze Nieuwsbrief verzorgd en Roy Voortman is onze social media master.EnHOe is op 17 maart mobiel bereikbaar in het veld op het mobiele nummer van Erik. Tot ziens op landgoed de Kuper!

Locatie De Kuper
Contact Erik Rolevink