Agenda

 

Samenwerking met Ecozone groep

Zaterdag, 28. Februari 2015, 09:00 - 13:00

door Bert Bloksma en Erik Rolevink


Hallo vrijwilligers,
Op zaterdag 28 februari gaan we onze collega's van natuurwerkgroep Ecozone Glanerbrug helpen bij het onderhoud van hun adoptieterrein. Jullie zijn daarvoor weer van harte uitgenodigd.

Let op: aanmelding is weer noodzakelijk!

In verband met gereedschap- en soepbestelling moeten deelnemers zich vooraf weer aanmelden. Dat kan door middel van een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarin je naam en met hoeveel mensen je komt. Zorg wel dat dat mailtje binnen is op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vóór woensdag 25 februari om 23:59 uur.


Waar gaan we heen, wat gaan we doen en waarom?

Na een succesvolle samenwerkdag op 8 maart 2014 gaan we ook dit jaar weer samen aan de slag in de Ecozone Glanerbrug. Via de Ecozone kunnen dieren zoals de ree, vlinders, amfibieën en ijsvogel en hopelijk ook de boomkikker ongestoord van zuidelijk naar noordelijk Enschede trekken. Dit is belangrijk omdat groepen dieren uit het Aamsveen en de landgoederen ten noorden van Enschede zo bij elkaar kunnen komen en voortplanten.
Als je de plattegrond van Enschede en Glanerbrug bekijkt zie je dat de smalle strook die de Ecozone vormt tussen beide plaatsen dé doorgang is voor de dieren en daarom zo belangrijk.
Op de plaats waar wij op 28 februari gaan werken groeit de doorgang echter dicht.
We gaan deze weer doorgankelijk maken door de aanwezige elzen, berken en wilgen weg te zagen.
Tevens gaan we de omheinde gedeeltes uitdunnen langs de watergangen in het noordelijke deel van de Ecozone. Hierdoor krijgen de besdragers de mogelijkheid zich beter te ontwikkelen.

Wat neem je mee en waarvoor zorgen onze gastheren/vrouwen?
Laarzen of ander goed schoeisel worden sterk aangeraden. Kleed je verder voldoende aan en hou daarbij rekening met het weer. We worden ontvangen met koffie en thee, na afloop van het werk is er soep van Avanti. Zorg zelf ook weer voor wat te eten/drinken in de pauze.

Plaatsen en tijden
Om 8:45 uur verzamelen we ons, dat is dus iets vroeger dan we gewend zijn! De verzamelplek ligt in het terrein van de Ecozone ten zuiden van de Gronausestraat bij Glanerbrug, tussen de voetbalvelden van Avanti Wilskracht en die van Eilermark. Zie het kaartje en routebeschrijving.


Routebeschrijvingen
Rijdt vanuit Enschede via de Gronausestraat de stad uit richting Glanerbrug. Voor automobilisten die via de A35/N35 komen: verlaat de snelweg bij de afslag Enschede Oost – Glanerbrug (Oostweg) en rijd dan door tot de stoplichten bij de Gronausestraat, ga daar dan rechtsaf richting Glanerbrug.
Rijdt verder over de Gronausestraat tot voorbij de sportvelden, je mag niet parkeren op de parkeerplaatsen bij de sportvelden! Bij de afslag naar de Livingstonestraat ga je linksaf. Pas op: je moet hier de busbaan kruisen. Aan de overkant gekomen ga je linksaf op de bedieningsweg en rijdt dan door tot het bruggetje, daar kun je parkeren. Vanaf de parkeerplek bereik je de eigenlijke verzamelplek aan de overkant door -voorzichtig- de Gronausestraat over te steken.

Organisatie van deze dag

Namens Natuurwerkgroep Ecozone Glanerbrug: Bert Bloksma en medewerkers.
Namens EnHOe: Erik Rolevink (dagcoördinatie), Dirk Brandt (extra gereedschap) en Harrie Bruns (nieuwsbrief). EnHOe is op 28 februari mobiel bereikbaar in het veld op het 06-nummer van Erik (zie emailversie van deze nieuwsbrief) Tot ziens in de Ecozone Glanerbrug.

Locatie Ecozone Glanerbrug
Contact Erik R