Agenda

 

Hooien en overig beheer

Zaterdag, 12. September 2015, 09:00 - 13:00

door: Erik Rolevink


Op zaterdag 12 september vraagt ons adoptiekind, het Varviksveld, de volle aandacht. Dit unieke stukje natte heide ten oosten van Enschede is eigendom van Janet en Hendrik-Jan Verveld. Zij runnen een boerderij in de buurt en beheren hun particuliere natuurgebiedje in samenwerking met EnHOe. Nu al meer dan acht jaar en steeds met veel plezier. Meer informatie over het Varviksveld en een routekaartje vind je op onze website: http://www.enhoe.nl/gebieden/90-het-varviksveld
De routebeschrijving is ook hier te downloaden.

Maaisel ruimen
Klokjesgentianen!
Wat gaan we doen?
Een maaiploeg van EnHOe gaat kleine stukken van het veld maaien. Ook zal Hendrik Jan het naastgelegen natuurontwikkelingsgebied weer ontdoen van wilgjes. Dat gebeurt een week voor onze werkdag. Het maaisel heeft dan tijd te verdorren. Wij gaan het opharken en afvoeren. Naast het maaien zullen we ook weer wat boomopslag verwijderen, misschien een stukje plaggen en zwerfafval uit de sloten opruimen. Het wordt dus weer een "bonte ochtend". Jullie zijn van harte uitgenodigd om hier aan mee te doen.

Waar verzamelen we en hoe laat?
We komen om 9:00 uur bij elkaar. Bij het landhek aan de Schukkinkweg, ongeveer 50 meter ten westen van de driesprong met de Grevengoorweg. Zie ook het al genoemde routekaartje op onze website.
Op het terrein is geen ruimte om auto's te parkeren, deze dienen in de berm van de Schukkinkweg achtergelaten te worden. Pas op met oversteken(!), want het is er nogal druk.

Wat moet je meenemen?
Neem wat te eten en te drinken mee voor jezelf. Trek stevige schoenen aan. Beter nog zijn laarzen want de ondergrond van het terrein bestaat uit leem en is hier en daar behoorlijk nat. Denk ook aan iets waarop je droog kunt zitten tijdens de pauze. Dikke kans dat boerin Janet ons dit keer gaat verblijden met iets lekkers! Voor gereedschap en handschoenen is gezorgd en na afloop van het werk is er weer soep van Karel. Dat zal rond 13 uur zijn.

Organisatie van deze werkdag:
Erik Rolevink (dag- en veldcoördinatie) met assistentie van Anton Heuven en andere aanwezige teamleden, verder Dirk Brandt (gereedschap) met dank aan Jan Oldekamp en Harrie Bruns (Nieuwsbrief).

Op 12 september zijn we mobiel bereikbaar via het GSM nummer van Erik

Tot ziens op het Varviksveld!

Locatie Varviksveld