Agenda

 

Vogelkers controle

Vrijdag, 2. Oktober 2020, 09:00 - 13:00

Wat gaan we doen?
We gaan wederom naar een stukje natuurgebied in die gelegen is op het Groot Brunnink langs de Moorvenweg , daar controleren we de nieuwe aanplant op Amerikaanse vogelkers.

Mooie klus . Knippen, steken, zagen en schillen dus. In dit gebied is te zien hoe de vogelkers andere soorten verdringt.

 

Een exotische soort, dat wil zeggen niet van oorsprong tot onze inheemse flora behorend, is de Amerikaanse vogelkers, Prunus serotina, die ook wel Bospest genoemd wordt. De bladeren van deze struik of boom zijn langwerpig, leerachtig en glanzend en aan de bovenzijde niet behaard. Aan de onderkant van de bladeren vind je een flinke beharing links en rechts van de middennerf in het onderste deel van het blad. Tijdens de bloei vallen de trossen met roomwitte bloemen op. Deze zijn kleiner dan 1 cm in doorsnee en gaan al snel hangen. De bessen zijn paars-zwart van kleur en worden vooral door spreeuwen gegeten.

Eetbare bomen in Nederland - Tallsay.com

https://vimeo.com/119051468

 

Waar moeten we zijn?
We verzamelen iets voorbij camping de Loeks Moorvenweg 2 a te Enschede. De plek is voor de knotwilgen die we jaarlijks knotten in Januari.

Kaartje met het verzamelpunt en werkplek op 10-2 

Wat neem je mee:

  • Houd rekening met het weer. Zorg ervoor dat je lichaam geheel bedekt is met kleding, dit in verband met de brandnetels die er soms ook staan een regenbroek kan handig zijn maar is geen must.
  • Neem iets mee waar je droog op kunt zitten, een krukje o.i.d., desnoods een vuilniszak of ander stevig (isolerend) plastic.
  • Voor de pauze (om ongeveer 10.30 uur) is het advies om iets te drinken en te eten mee te nemen.

We stoppen normaal om 12.45 uur maar zijn zeer waarschijnlijk eerder klaar.

 

Locatie Groot Brunnink
Contact Anton Heuven