Agenda

 

Vogelkers verwijderen

Vrijdag, 9. Oktober 2020, 09:00 - 13:00

Wat Gaan we doen?
We gaan naar een bekend gebied namelijk het Usselerveen, daar waar we eerder dit jaar de dennetjes hebben weggetrokken .
Hier zijn ze (of beginnen binnenkort) aan het werk om maatregelen te nemen om het Usselerveen te vernatten.
Wij gaan hier langs de rand van het gebied de vogelkers verwijderen die hier ook veelvuldig staat.
Het wordt dus knippen, steken of zagen.

Waar moet je zijn: Voor het navigatie systeem Riethermsteeg 180 Enschede aanhouden

Verzamelplek en werkplek op 9 oktober 

EnHOe balsemien bestrijding op Kennisnetwerk Invasieve Exoten
door: Rolf ter Stege

EnHOe verricht veel en goed werk met het bestrijden van de Reuzenbalsemien. Daarom heeft de Universiteit Wageningen dit als voorbeeldproject geplaatst op de website van Kennisnetwerk Invasieve Exoten. Iets om trots op te zijn!

Overigens is ook het uitgraven van de Japanse Duizendknoop in Boekelo door Anton Heuven als voorbeeldproject op deze site geplaatst.

Het Kennisnetwerk Invasieve Exoten ondersteunt overheden, terreinbeheerders en grondeigenaren bij vragen over preventie, bestrijding en beheersing van invasieve exoten.
Bij het bestrijden van invasieve exoten gebruiken terreinbeheerders verschillende methoden, de aanpak is gefragmenteerd. Ze baseren zich niet altijd op de meest actuele informatie en de aanpak is vaak niet (kosten)effectief.

Met het Kennisnetwerk Invasieve Exoten worden kennis en krachten gebundeld. Terreinbeheerders kunnen de gevalideerde en onafhankelijke informatie gebruiken om invasieve exoten op een kostenefficiƫnte manier te beheersen of bestrijden.

 

Wat neem je mee:
Houd rekening met het weer. Zorg ervoor dat je lichaam geheel bedekt is met kleding, een regenbroek kan soms handig zijn maar is geen must.
Neem iets mee waar je droog op kunt zitten, een krukje o.i.d., desnoods een vuilniszak of ander stevig (isolerend) plastic.
Voor de pauze (om ongeveer 10.30 uur) iets te drinken en te eten.

We stoppen normaal om 12.45 uur.

Locatie Usselerveen
Contact Anton Heuven