Agenda

 

Lezing over vleermuizen

Woensdag, 06. April 2016, 19:30 - 21:00

door: Roel Munneke


Op woensdagavond 6 april 2016 organiseert EnHOe in samenwerking met Landschap Overijssel voor de vrijwilligers een vleermuislezing in het Koetshuis op Hof Espelo, aanvang 19.30 uur, wij zorgen dat vanaf 19.00 uur de koffie klaar staat.
Het Koetshuis is gelegen aan de Weerseloseweg 259, ingang bij de witte zuilen.

Deze avond wordt verzorgd door Henk Mellema, Henk is sinds de eind jaren 90 zeer geïnteresseerd in vleermuizen en heeft inmiddels in diverse onderzoeken geparticipeerd, waaronder de recente vleermuis-inventarisatie op en rond de Lonnekerberg.
In de periode 2008 – 2011 was hij coördinator van het Zoogdieratlas project in Overijssel. Vanaf 2008 is hij provinciaal coördinator wintertellingen voor Overijssel. Hij verzorgt jaarlijks lezingen en excursies over vleermuizen op locatie. Tevens is hij behandelaar van vleermuisklachten in en rond Zwolle en Kampen en coördineert dit, indien nodig, voor heel Overijssel.
Deze lezing handelt over vleermuissoorten in het algemeen (kenmerken van soorten, onderzoekmethodiek, etc.) maar toont ook beknopt de bevindingen van het inventarisatie onderzoek op de Lonnekerberg. Indien de weersomstandigheden het toelaten, zal er rond het Koetshuis nog worden geluisterd naar vleermuisactiviteiten met behulp van batdetectors.

In het Koetshuis is in het bovenzaaltje plaats voor maximaal 30 personen, daarom gaan wij voor deze lezing weer werken met vooraanmelding.
Je kunt je voor de avond aanmelden op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Locatie Koetshuis Hof Espelo