Agenda

 

Opslag verwijderen in de nieuwe natuur bij het Hegeveld

Vrijdag, 02. September 2016, 09:00 - 13:00

Blijkbaar was voor velen van u de vakantie nog niet voorbij (we waren de vorige keer met 4 personen) dus is de vorige klus nog niet geklaard. Dus gaan we verder waar we de vorige keer zijn gebleven en daardoor krijg je ook bijna  dezelfde uitnodigingsbrief.

Het is werkelijk een prachtige plek om te werken. We gaan boompjes (jonge elzen) weghalen rond poeltjes.

Waar doen we het voor?

Om de poeltjes open te  houden voor allerlei  amfibieën, poelslakken, libelles etc. etc. die er al zitten. Dus een erg aantrekkelijk  habitat  creëren. Het is ons niet bekend of de boomkikker deze poelen al heeft ontdekt.Opvallend is het heldere water hier en op de foto’s is hopelijk te zien hoe prachtig het op deze plek is. Dit gebied is momenteel in beheer van Landschap Overijssel, maar eigendom van een particulier. Nog niet zo lang geleden was dit landbouwgrond. Nu wordt het ook nieuwe natuur genoemd. Met een beetje goed weer wordt het een prachtige werkdag.

A20160902 1

A20160902 2

 

Wat neem je mee:

•             Omdat het in het natuurgebied bijzonder nat is hebben laarzen de voorkeur.

•             Houd rekening met het weer.

•             Neem iets mee waar je droog op kunt zitten, krukje o.i.d.  desnoods een vuilniszak of ander stevig (isolerend) plastic.

•             Voor de pauze (om ongeveer 10.30 uur) iets te drinken en te eten.

We stoppen om 12.45 uur.

 

Waar verzamelen we en hoe laat?

• Zoals altijd verzamelen we om 9.00 uur.

• We komen bij elkaar bij  in de nabijheid van het huisnummer Usselerveenweg 280 te Enschede.

Rijdend vanaf Usselo, Haaksbergsestraat links afslaan naar het Rutbeek, dan rijdt u al op de Usselerveenweg, de weg gaat even later over in de Vretberg.

Nadat u rechts van u de Jacobsrietweg ziet vervolgt echter schuin rechts van u de Usselerveenweg, deze volgen tot net voorbij de kruising Moorvenweg.

Het huisnummer Usselerveenweg 280 is iets verder, dat adres kunt u evt. op de tomtom instellen.

Vanuit de stad richting Rutbeek volgen, daarna kruist u sowieso de Usselerveenweg vlakbij het Rutbeek; vandaar af zie bovenstaande.  

Graag tot vrijdag


Contact Anton Heuven