De vrijwilligers van de Donderdaggroep houden zich niet alleen bezig met de bestrijding van de reuzenbalsemien maar ook met andere exoten zoals de Japanse duizendknoop (Fallopia Japonica) en (Fallopia Sachalinensis) en natuurlijk nog steeds met de Amerikaanse Vogelkers, de Prunus Serotina. Hiervoor wordt nazorg gepleegd op Hof Espelo en het Lonnekermeer maar ook in de Wildernis en het Sterrebos.
Tijdens de wintertijd houden wij ons o.a. bezig met heidebeheer of bosrandbeheer.

Een aantal vrijwilligers van de Donderdaggroep werken ook mee bij een van de andere groepen. Dit is uiteraard geen verplichting, het mag.

Vrijwilligers die eens willen meehelpen met deze kleine gezellige groep zijn altijd welkom. Wij verzamelen altijd om 9.00 uur en houden twee keer een pauze in het veld.
Voor gereedschap en handschoenen wordt zoals gewoonlijk gezorgd.

Aanvang en einde van de werkdag

We komen om 9:00 uur samen op een vooraf afgesproken plek. Omdat in diverse gebieden werken is een vaste verzamelplek niet handig.

Gereedschap

Het Landschap Overijssel stelt gereedschap beschikbaar.

Meer informatie

Zijn er vragen over de plek waar gewerkt wordt en het verzamelpunt dan zijn wij te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Om een indruk te krijgen hoe het gaat op een donderdag, kan je onderstaand filmpje bekijken.