EnHOe heeft tegenwoordig vier werkgroepen die zich bezighouden met vrijwillig natuurbeheer. Elk van die groepen organiseert zelfstandig een aantal werkdagen. Daarnaast heeft EnHOe een organisatie die de werkgroepen ondersteunt en zorgt voor de algemene taken. Daaronder vallen onder meer de administratie en communicatie, de financiĆ«n, de Nieuwsbrief, de website en social media van EnHOe. Alles bij elkaar een flinke organisatie. 
Al deze werkgroepen en taken vallen nu onder de verantwoordelijkheid van de Stichting EnHOe die daarvoor speciaal is opgericht. In het stichtingsbestuur zijn alle onderdelen van EnHOe vertegenwoordigd. Het bestaat uit: Erik Rolevink (voorzitter), Wilma de Hoog (secretaris), Angela Heuven-Bloo (penningmeester) en binnenkort ook de leden Rolf ter Stege, Wim Buursen, Anton Heuven, Bart Jansen en Roy Voortman.
Stichting EnHOe is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 86433849. Haar statuten zijn te lezen met deze link. Ook beschikt Stichting EnHOe nu over een eigen zakelijke bankrekening bij de Triodos Bank.
Onze penningmeester Angela Heuven-Bloo zorgt vanaf nu voor de uitbetaling van declaraties. We bedanken Arthur Rolevink die sinds 2007 de financiƫn van EnHOe heeft beheerd. Hij blijft nog wel lid van de redactie van de Nieuwsbrief. Daarin is verder nog het volgende veranderd: in plaats van Angela Heuven is Ilonka Berentsen lid van de redactie geworden samen met Annelies Buyvoets en Dick Vos. Hoofdredacteur is Erik Rolevink.