door: Bram Herik (maatschappelijk stagiair), foto's: Martin Hoek


We hebben gewerkt in het Varviksveld en de Ecozone Glanerbrug. Zoals gewoonlijk begon de dag met een toespraak van Erik, waarin hij altijd uitlegt wat we vandaag gaan doen. Op deze zaterdag vertelde Erik dat een eindje verderop een groep mensen van de Ecozone aan het werk was, die wel een beetje hulp konden gebruiken. Vooral hulp bij het zagen en bomen wegslepen. De groep die bij de oorspronkelijke plek zou blijven zou een erg drassig gebied in moeten. Alle MaS’ers waaronder ikzelf kozen voor het droge zagen in plaats van de andere drassige klus. Verder gingen nog 2 volwassenen mee om ons te begeleiden en te vergezellen bij de taak. Er waren ook een paar mensen om wat foto’s te nemen.


Ecozone en een boom die viel…
Het werk in de Ecozone bestaat voornamelijk uit het wegzagen van bomen rond een poel, terwijl ze half in het water lagen. Gelukkig hadden de meeste van ons (ik ook) goede laarzen aan en konden dus wel in het water staan om te zagen. We waren lekker bezig en het was eigenlijk best gezellig met de MaS’ers.
Op een gegeven moment riep Lennart om hulp. Hij vroeg namelijk of ik en Nienke even konden duwen tegen een boom, die in het water stond, terwijl hij zaagde. Wij wilden hem natuurlijk helpen. Er was alleen een probleempje. Toen ik hielp viel de boom zo snel om dat ik het niet in de gaten had en met mijn knie en hand in het water viel! Ik was best nat maar het was ook erg grappig.
Vlak daarna was gelukkig een pauze, met heel veel koekjes moet ik wel zeggen, waarbij mijn kleren snel konden drogen.
Aan het werk in het water

Gelukkig hadden we goede laarzen aan! - Klik op de foto voor het fotoalbum

Een ander poeltje
Tijdens de pauze vertelde coördinator Bert Bloksma dat er nog een poeltje was die schoongemaakt moest worden. Ik en de andere jongens wilden dat wel doen, samen met twee mensen van de Ecozone. We hadden het verbazingwekkend snel klaar en kregen er zelfs complimenten voor.

Tot slot
Het laatste halfuurtje dat we er nog waren werd er niet zoveel werk verricht door ons. We kregen hartelijke bedankjes van de mensen van de Ecozone. Aan het eind van de ochtend kregen we samen met de andere EnHOe-ers, de gewoonlijk lekkere kom soep. Zoals altijd was dit weer een zeer geslaagde ochtend met EnHOe en de Ecozone.

Meer foto's van Martin vind je op: www.myalbum.com/album/eIEt84j4EDKp