door: Felix Hut (MaS’er) met foto’s van Dirk Brandt
 


 

Wie ben ik?
Ik ben Felix en ik doe stage bij EnHOe. Ik zit op het Bonhoeffer College Bruggertstraat. En op dit moment zit ik in 3havo. Verder woon ik in Enschede en in de wijk Roombeek. Ik hou er van om af en toe met de mountainbike lekker de bossen in te gaan en te gaan fietsen.

Wat hebben we gedaan?
Wij zijn met ongeveer 26 mensen naar de Elsmoat gegaan. Dat is een klein natuurgebied dicht bij Enschede. Het gebied is in bezit van StalEsch, een Stichting voor agrarisch landschaps-beheer in de Eschmarke. Het is een belangrijk gebied voor de boomkikker, die kan zich hier namelijk voortplanten. Het gebied is ideaal voor het beestje omdat er verschillende ondiepe poelen liggen waar hij zich kan voortplanten. We moesten de boompjes rondom de poelen verwijderen zodat er meer zonlicht op de poel kan komen. Dit vind de boomkikker namelijk fijn. We hebben alle boompjes in rillen rond de vijver neergelegd. De bomen waren verschillend in grootte en dikte, dus we hebben met scharen en zaagjes gewerkt.Hoe verliep de dag?
De dag verliep zeer goed, zonder problemen. We moesten wel opletten omdat in een van de twee poelen waar we te werk gingen een gevaarlijke exotische plant groeide. Om te voorkomen dat die plant zich ging verspreidden moesten we opletten dat we niet in de poel stapten. Verder hebben we geen regen gehad. Het is vooral bewolkt geweest maar op het laatst gelukkig nog wat zon. Het was gelukkig ook niet extreem koud. Het was wel erg nat en dus drassig door dat het eerder die week veel had geregend. De poelen stonden ook wat hoger dan normaal. Je moest ook oppassen voor de takken die eventueel in je ogen konden komen, maar er waren brillen aanwezig. Hoewel die net echt gebruikt werden omdat iedereen goed oplette. En aan het eind kwam de boer (de grondbezitter van het gebied) nog langs met soep.

Wat vond ik er van?
Ik vond deze dag, net als alle andere dagen, erg leuk, je kon vlot doorwerken en er was ook veel humor in de groep, wat ik dan wel weer leuk vind. En dit was echt een prachtig gebied, niet al te groot. Ik vond het ook erg fijn dat het niet heel veel werk is, je knipt wat boompjes en zaagt wat. Maar je hoeft niet echt heel veel energie er in te steken. Kortom: een prachtige werkdag!