Agenda

 

Hooien in het Varviksveld

Zaterdag, 24. September 2016, 09:00 - 13:00

door: Erik Rolevink, namens het organisatieteam van EnHOe


Beste vrijwilligers!

September is de tijd voor het maaien, harken en hooien. Op zaterdag 24 september gaan we daarvoor naar het Varviksveld. Het unieke stukje natte heide ten oosten van Enschede in eigendom van Janet en Hendrik-Jan Verveld. Zij runnen een boerderij in de buurt en beheren dit particuliere natuurgebiedje in samenwerking met EnHOe. Nu al meer dan negen jaar. Uitgebreide informatie over het Varviksveld vind je op onze website.
We hebben weer flink wat handjes nodig. Dus neem gerust je vrienden, collega’s, buren of familie mee. Er is werk genoeg en het is er altijd "bere-gezellig" !

Gemaaide wilgjes opruimen.
Klokjesgentianen!


Wat gaan we doen?
Een maaiploeg van EnHOe gaat stukken van het veld afmaaien. Ook zal Hendrik Jan het naastgelegen natuurontwikkelingsgebied weer ontdoen van wilgjes. Dat alles gebeurt in de week voor onze werkdag. Het maaisel heeft dan tijd te verdorren. Wij gaan het opharken en afvoeren naar de bosranden. Naast dit werk zullen we ook weer wat boomopslag verwijderen, misschien een stukje plaggen en zwerfafval uit de sloten opruimen. Het wordt dus weer een "bonte ochtend". Jullie zijn van harte uitgenodigd om hier aan mee te doen.

Waar verzamelen we en hoe laat?
We komen om 9:00 uur bij elkaar. Bij het landhek aan de Schukkinkweg, ongeveer 50 meter ten westen van de driesprong met de Grevengoorweg. Zie ook het routekaartje op: http://www.enhoe.nl/images/gebieden/Routes_Varviksveld_2013.pdf

 

Op het terrein is geen ruimte om auto's te parkeren, deze dienen in de berm van de Schukkinkweg achtergelaten te worden. Pas op met oversteken, want het is er nogal druk.

Wat moet je meenemen?
Neem wat te eten en te drinken mee voor jezelf. Trek stevige schoenen aan. Beter nog zijn laarzen want de ondergrond van het terrein bestaat uit leem en kan hier en daar behoorlijk nat zijn. Denk ook aan iets waarop je droog kunt zitten tijdens de pauze. Misschien dat boerin Janet ons dit keer gaat verblijden met iets lekkers! Voor gereedschap en handschoenen is gezorgd. Na afloop van het werk is er soep van Karel. Dat zal rond 13 uur zijn.

Organisatie van deze werkdag:
Erik Rolevink (dag- en veldcoördinatie) met assistentie van andere aanwezige teamleden.
Dirk Brandt zorgt voor het gereedschap met dank aan Jan Oldekamp.
Overige bijdragen: Harrie Bruns (Nieuwsbrief) en Karel Roeloffzen (soep).

Op 24 september zijn we mobiel bereikbaar via het nummer van Erik. Tot ziens op het Varviksveld!

Locatie Varviksveld
Contact Erik Rolevink