door: Mischa Dolfing
(maatschappelijk stagiaire)

De aankomst tijd die was afgesproken was 9 uur ik kwam persoonlijk met de auto omdat het een beetje ver was.
We verzamelden aan de bergweg. Zo rond 9:15 gingen we op pad na 5 korte minuten moesten we gereedschap pakken en het laatste naar mijn mening blubberig stukje lopen. Eenmaal aangekomen kregen we een uitleg over het gebied en wat we gingen doen we moesten naaldbomen verwijderen want dat stuk bos moest weer hei worden de grote bomen waren al gekapt dus we moesten niets groots aanpakken.
Op een gegeven moment moesten ik en Sander (de andere MaS-er) vooral nog de grote afknippen, de bomen die niet te trekken waren. Na ongeveer 45 min gewerkt te hebben gingen Sander en ik apart opstap.
Een tijdje later komt Erik en die vraagt of ik en Sander weten welke 4 soorten naaldbomen we aan het weg halen waren. Ik weet er nog drie, de grove den, de fijne spar ook wel bekend als de kerstboom en de zuga.


Een half uurtje later komt Hendrik als ik het goed heb en verteld een verhaal over de tweede wereld oorlog dat het vliegveld er vlakbij was en zei sommige poelen nog kraters waren van de bommen die er op gegooid werden. Ook vertelde hij dat er ook nog met het vliegtuig geschoten werd om hem in te schieten.
Een kleine 45 min later hadden we de eerste pauze de zon kwam langzaam omhoog en een half uurtje na de pauze werkten we in de zon.
Een kleine 40 minuten later komt Erik weer en die vertelt weert wat over de bruine kikker die ook nog gevonden werd. Na die dingen werkten we nog een klein uurtje en toen was het voorbij het was tijd voor soep er waren 2 soorten soep tomaten soep en vegetarische aubergine komkommer soep. Erik vertelde me ook dat de gene die voor alle bomen betaald heeft op de top van de berg begraven is samen met een paar familie leden. 10 minuten later werd ik opgepikt en zat de dag er voor mij weer op.


Zie ook de andere foto's van Roy Voortman van deze werkdag in het fotoalbum op onze Enhoe-website.