door Erik Rolevink


Op zaterdag 2 november nam een recordaantal van ruim 14.000 mensen deel aan de nationale Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersactie in het groen. Dankzij de gezamenlijke inzet van vrijwilligers op 464 locaties in Nederland, kreeg het landschap een grote opknapbeurt.


Een van die locaties was het Buurserzand, georganiseerd door Natuurmonumenten met hulp van EnHOe. Hier konden 53 deelnemers verwelkomd worden.
Een korte impressie:
Rond 9 uur, het was gelukkig opgeklaard, druppelden de eerste deelnemers binnen.
Ze werden bij het Rietschot verwelkomd met koffie en Twentse krentewegge. De organisatie had gezorgd voor een tent met zitbanken, voor het geval het toch nog zou gaan regenen. Maar het bleef gelukkig de hele dag droog.
De deelnemers werden verdeeld in 4 groepjes. Bovendien was er gezorgd voor 4 verschillende activiteiten zodat iedereen overal een uurtje kon meedoen.

Prunus serotina, vakkundig ontworteld door vier van onze MaS'ers...


Op de heide moesten jonge berkjes worden verwijderd, verderop in het bos ging men de Amerikaanse Vogelkersen te lijf. Ook moest er maaisel opgeruimd worden uit het open veld bij het Rietschot.
Als vierde activiteit stond een rondwandeling met een deskundige gids op het programma. Tussen de middag was er gezorgd voor lekkere erwtensoep van de Picknickmand.
Na een flinke portie natuurwerk konden we rond half drie een geslaagde Natuurwerkdag afsluiten.
Alle deelnemers nog van harte bedankt voor jullie inzet!