door Paul Rietman

Ook dit keer was de lokatie Enschede-Zuid, evenals twee weken geleden. De weersverwachtingen waren op voorhand niet goed (70% kans op neerslag met een ongunstig uitziende buienradar), maar dat hebben we bij Enhoe wel vaker meegemaakt! Door de instelling “we gaan ervoor” waren er toch achtentwintig mensen komen opdagen. Jan Willem ten Cate had de dagcoördinatie overgenomen i.v.m. een stevige griep bij Vera Koenderink.


Al gauw begon het werk zich in groepjes te organiseren vanaf “de aftrap”. De hoge en dichte rododendronstruiken waren zo veel beter aan te pakken. Zagen, uitsteken en wegslepen naar zich snel vormende rillen. Met overwegend natte grond en een wirwar van slootjes als werkgebied. Laarzen dus een absolute must! Het werk was eigenlijk zo arbeidsintensief (en leuk!) dat ik me, zonder horloge, rond de klok van tienen al afvroeg of het misschien koffietijd zou zijn…

Wegens de goede werkdrive en het ietwat druiligere wordende weer maakte Erik de koffiepauze dan ook niet lang en gingen we er in het tweede gedeelte tot aan de soep nog even flink tegenaan.Om half een klonk de toeter en was het leuke werk gedaan. Vervolgens was het wachten op de soep. Dankzij een handige interventie van Jan-Willem, kwam Ans even later al met de caddy naar de goede plek aangereden en was het zoals altijd smullen geblazen. Ondertussen had een lichte regen ingezet, maar dat kon de heerlijke smaak van de soepen en de grote voldoening na het gedane werk niet drukken. Andermaal een zeer geslaagde natuurwerkdag en wat jammer dat het einde van het Enhoe-seizoen alweer in beeld komt!