door  Gé Borgerink

Twee werkplekken op ‘t Spik

Na het aanzetten/aandikken ten gevolge van het kerstdiner en de oliebollen, was het nu weer tijd voor het afzetten van wilgen en het snoeien van een houtwal ten bate van een (boom)kikkerpoel.

Langzaam druppelden de deelnemers binnen en na een Twents kwartiertje werd de groep in tweeën gesplitst. Er was een goede opkomst zo vroeg in het jaar van, let wel, 29 deelnemers! Dus kon er gelijk in twee ploegen worden gewerkt.
De eerste (of tweede!!) groep onder leiding van Roel ging wilgen afzetten aan de rand van het blauwgrasveldje. Dit ging gestaag door en aan het eind van de morgen terug komend van de kikkerpoel was er een mooie ril te zien, die het hele blauwgrasveldje omzoomde. Prima gewerkt op die plek.

De andere groep (tweede of eerste) onder leiding van Jan Willem, ging een eindje verderop een houtwal snoeien, om zodoende een kikkerpoel meer licht en warmte te geven, zodat de boomkikker daar beter zal gedijen.
De houtwal werd gesnoeid en op een ril gelegd met als bekroning, na het nodige klimwerk, drie Elzen, die omgezaagd en van takken ontdaan de top sierden.
We hebben deze morgen voor het eerst gewerkt met veiligheidsbrillen, bedoeld om je te beschermen tegen zwiepende takken. Persoonlijk is mij het goed bevallen. Ze zitten comfortabel, geven een goed zicht en zijn helder, zodat je na een tijdje niet eens meer in de gaten hebt dat je er een op hebt.

Het weer was goed: Een graad of 4. Dus je kon je lekker warm werken. En het was tot een uur of half twaalf droog.
Daarna begon het licht te miezeren. Alleen stond er een frisse wind.
En natuurlijk was er om half een, de overheerlijke soep van Karel die er zoals gewoonlijk weer goed inging
Kortom het was weer een geslaagde EnHoe morgen!

Gé Borgerink