door Erik Rolevink, foto's Martin Degen

  De laatste werkzaterdag van ons afgelopen EnHOe-seizoen waren we te gast op landgoed de Kuper bij Lonneker. Om 9 uur werden we hier verwelkomd door de eigenaren, Margareth Zwaferink en Leo Kwak. Als verrassing kregen we ook nog bezoek van de staatssecretaris van Natuur, Sharon Dijksma. Zij kwam ons bezoeken samen met Jacob van Olst, de directeur van Landschap Overijssel. Ze waren in het gezelschap van enkele kandidaat-leden voor de Provinciale Staten van Overijssel.

 

De staatssecretaris in actie, rechts kijkt Jacob van Olst gespannen toe... ...en daar komt Leo Kwak aan!

 
De klus die we ons hadden voorgenomen was het opsnoeien, uitdunnen en "leggen" van een te ver uitgegroeide meidoornhaag of singel. Een moeilijke klus maar onder deskundige aanwijzingen van landschapsadviseur Martin Degen en door onnavolgbaar improvisatietalent van onze EnHOe-ers kwam hier na enige tijd schot in. Weliswaar niet 100% volgens het boekje maar wel naar volle tevredenheid van alle deskundigen. Die heg is dus gelegd. Nu maar afwachten of de omgelegde bomen straks weer gaan uitlopen, maar de verwachting is dat dat wel gaat lukken. We komen nog wel eens terug op de Kuper om het resultaat te bekijken.

 Opsnoeien  Leggen


Met 36 deelnemers kon het geplande werk grotendeels in één ochtend geklaard worden.
Dit keer gingen we eens geen rillen bouwen, al het vrijkomende takkenmateriaal ging op de brandstapel, tot vreugde van de jeugdige en minder jeugdige fikkiestokers.

 Meidoornsingel voor...  ...en ná  de aanval van EnHOe...


 Een mooie werkochtend en een geslaagd werkseizoen ging daarmee ten einde.
Na afloop van ons werk trakteerde Margareth ons op twee overheerlijke zelfgemaakte soepen.
Meer foto's van deze werkdag vind je op onze website:
http://www.enhoe.nl/fotos/category/21-14-03-2015-landgoed-de-kuper