Een aantal maanden geleden waren we in de Wendezoele verwend voor al onze arbeid van weken werk. Nu na een zomerpauze werden we door Anton los gelaten in Het Smalenbroek. De spring balsemien mochten we er uit trekken. De natuurlijk verdelger is de kip maar ja zij loopt daar in het wild niet rond. Wij mochten als kip zonder kop vele grote en kleine planten er uit trekken.

We zijn op tijd er zijn nog weinig bloemen dus het zaad is nog niet rond gestrooid.
Sommige stukken kon je ons niet zien zo groot was de spring balsemien geworden. Maar er waren ook vele kleintjes.  We zagen resten van vorig jaar. We vroegen ons af of het werk wat we doen effect heeft. Gelukkig werd er door sommige verteld dat er minder balsemien was dan vorig jaar.

Reuzenbalsemien uit de grond trekken

Op de stukken waar we werkten zijn prachtige kleine vennetjes heel idyllisch. Kleine en grotere kikkers sprongen om ons heen  en we dachten zelfs een pad. We waren met 3 vrouwen en 6 mannen. Het werk was vlot gedaan ook nog om een meertje gelopen daar was veel minder balsemien. De volgende keer naar een andere plek. De plek is al bewondert en die schijnt prachtig te zijn.
Het uittrekken geeft een mooi geluid van panfluit tot het losmaken van een dop van een grolsch flesje.
Alle machtig prachtig was het weer.
Tot de volgende keer. Deze keer hebben Mieke, Eefke, Geert, Henk, Ferdinand, Arie, Onne, Anton en Liesbeth van het werk genoten.