door: Erik Rolevink , foto's: Martin Hoek


Op 5 november werd er op 545 locaties in Nederland gewerkt in de natuur. Bij elkaar waren er op deze zaterdag 13.906 vrijwilligers aan de slag gegaan. Deze mooie prestatie kun je lezen op: www.natuurwerkdag.nl

 

Hopelijk zijn veel nieuwe mensen enthousiast geworden om vaker mee te gaan doen met vrijwillig natuurwerk. Want bij één dag per jaar hoeft het natuurlijk niet te blijven!
Voor EnHOe is de dag prima verlopen. Onze locatie Witte Veen, samen met Natuurmonumenten georganiseerd, trok 57 deelnemers. En daar is weer flink gewerkt. Twee van de drie uitgekozen klussen waren voor de middag al bijna afgerond.

Na de lunchpauze met catering van Captain Jack, gingen de meeste deelnemers daarom verder bij de poel in het weiland. Ook daar zijn nog heel wat boompjes gerooid en is een grote takkenril opgeworpen. We kregen daarbij bezoek van de kudde nieuwsgierige Schotse Hooglanders, een unieke ervaring.

 

Met het weer hadden we typisch EnHOe-geluk: 's ochtends nog grauw en regenachtig maar rond 9 uur klaarde het op en later was er zelfs een zonnetje te zien. Direct na de afsluiting van de dag om 15 uur gingen de sluizen open en volgde een ware hoosbui. Misschien dat de fietsers daar op de terugweg nog wat van hebben meegekregen.

 

Er zijn foto's gemaakt die ook op onze website te zien zullen zijn, hieronder staan er al vast een paar.
Ook is er een TV-verslag gemaakt door Sternet, de lokale omroep van Haaksbergen.
Dat is vinden hier op: Video-natuurwerkdag-witte-veen

Ontvangst met koffie en koekElectrokar vervoer van parkeerplaats naar verzamelplaats
Lekker slepen met grote wortelsAlle boompjes moeten uit de heide gestoken worden
Met z'n allen zagen aan een boomOp zoek naar kikkers en salamanders in de poel
De dikkere stammen worden brandhoudEen kikker gevonden in de poel

Meer foto's zijn te bekijken op dit MyAlbum: https://myalbum.com/album/B1YsOxvZ0dFA