door: Harrie Bruns
 
Er is geen verslag van een deelnemer van onze vorige werkdag op zaterdag 9 september nabij De Lutte binnengekomen voor deze nieuwsbrief. Maar naar verluidt is er ondanks de regen toch flink gewerkt op 't heuiländeke van Jan Oldekamp. Volgens Erik was het desondanks prachtig weer om te werken.
Volgens onze checklist hadden zich 12 mensen niet door Buienradar laten afschrikken..
Om de bijzondere grote natuurwaarde van dit hooilandje in stand te houden moet er dus toch regelmatig (eens per jaar) worden gemaaid en het maaisel afgevoerd. Maar zware voertuigen kun je hier niet hebben.
Van tevoren had Jan dit graslandje gemaaid met de een-assige maaier. Het maaisel werd met hooivorken op "wiersen" (lange banen) gelegd en deels ook op een broeihoop gedeponeerd.
Na het werk was er de soep en broodjes.

Met dit soort weer is de grond daar op veel plaatsen blijkbaar erg nat. Dat is te zien. Er zijn wel foto's, gemaakt door Jan, binnengekomen. Het werkplezier straalt er in elk geval van af en op één foto staat onze Anton die behoorlijk nat lijkt geworden.

 
 


Jan deed er ook de foto's bij van hetgeen waarvoor we dit allemaal doen: de prachtig bloeiende orchissen in het voorjaar!
Extra motiverend voor een EnHOe-er!De foto's van deze werkdag staan trouwens ook hier op onze: website