door: Nils Admiraal

MaS-ers aan het werk in het veld tijdens een werkdag 

Mijn naam is Nils Admiraal, ik kom uit Enschede en ben 14 jaar. Ik zit in 3 HAVO (Technasium) van het Bonhoeffer College, locatie Bruggertstraat. Voor mijn Maatschappelijke Stage heb ik gekozen voor Natuurwerkgroep EnHOe omdat ik graag buiten ben en met mijn handen werk. Ik heb nu twee keer een zaterdagochtend meegeholpen.

De eerste keer hebben we in het buitengebied bij Glanerbrug een klein heidegebied vrij gemaakt van bramen en jonge berken. We hebben bomen omgezaagd, in moten gehakt. Na het zagen hebben we het hout aan de bosrand neergelegd. Best hard werken, maar wel heel leuk en door het harde werken bleven we ook lekker warm. Ik kwam hier toevallig een oude klasgenoot van mij tegen, dus dit maakte het extra leuk.

De tweede keer hebben we bij Landgoed Zonnebeek gewerkt. Dit is een natuurgebied van ongeveer 155 hectare. In dit gebied ben ik wel vaker geweest met wandelen, dus het was makkelijk te vinden en leuk om hier aan het werk te gaan. Deze keer kwam een klasgenoot van mij mee. Deze klasgenoot gaat ook zijn MaS doen bij EnHOe. Kunnen we mooi samen fietsen. We zijn hier bezig geweest met het heidegebied vrij te maken van bramen, jonge dennenbomen en jonge berken. Ook hier hebben we weer een aantal berken omgezaagd. Samen met twee andere jongens hebben we een wedstrijd gehouden wie het eerste klaar was met de boom omzagen. Uiteraard hebben we gewonnen.