door: Anton Heuven

Op vrijdag 30 december had ‘paarse muts’ bedacht dat we wilgen zouden gaan knotten, ons jaarlijkse werkje. Meestal komt daar een ruim aantal vrijwilligers op af. 
Ook was er plenty vogelkers in de buurt, dus werk genoeg voor die dag. De verrassing was groot toen er maar liefst 24 werk(st)ers acte de présence gaven.
Een Wilg die niet geknot is, daarachter een geknotte Wilg; Twee mannen bij een gat; 3 personen bij een eigen gemaakte lier om een stronk uit de grond te trekken
‘Paarse muts’ legde uit wat vandaag de uit te voeren werkzaamheden waren en ieder koos daarin zijn of haar favoriete taak. Prachtig toch!
Er was een lier meegenomen om te testen hoe we, zonder de rug te belasten, de vogelkersstronken zouden kunnen verwijderen. Dat er vrijwilligers waren met een scouting-verleden hadden bleek een uitkomst.
Spontaan had iemand drie rechte vogelkersen gerooid en als een piramide opgebouwd. Het bouwsel met de lier werkte, al had onze veiligheidsinspecteur Henny nog wel enkele opmerkingen ter verbetering.

‘Paarse muts’ had in de pauze net te weinig koeken voor ieder, maar met de gesponsorde koeken van de veilheidsinspecteur erbij kwam het toch nog goed. Na de pauze gingen we nog even flink aan het werk en om 12 uur stond de glühwein alweer klaar. ‘Paarse muts’ had een windscherm om zijn veldkeuken gebouwd, zodat naast de glühwein ook de erwtensoep op de juiste temperatuur kon komen én blijven. 

Het was weer een geweldige sport- c.q. werkdag, waarna ieder tevreden huiswaarts keerde, op naar de oliebollen!

Een rij met fietsen; man met paarse muts kookt op een camping gasstelletje; personen die zitten tijdens een pauze