door: Anton Heuven

De officiële afsluiting van het seizoen 2022/2023 was op vrijdag 17 maart aan de Moorvenweg waar we de vogelkers langs de weg en weiland/bos met wortel en al verwijderden. Simon werkte met de stoppentrekker en de rest ging de vogelkers met bijl
en steekschop te lijf.  We zijn niet helemaal klaar met de klus, maar volgend seizoen moeten we ook nog werk hebben.
Er ligt nu een prachtige overgang van wei naar bos met een flinke strook er tussenin voor bloem- en struikgewas. Wat zullen onze kleine beestjes er weer blij mee zijn.  De naastgelegen vijver stond tot ons genoegen weer vol met water.
De ochtend werd afgesloten met twee soorten heerlijke soep, met zorg warm gemaakt door onze gelegenheidskokkin Monique.

Het Waarrecht
Op de agenda van de woensdaggroep stond nog het opruimen van takken op het Waarrecht. Woensdag middag werd er besloten hier met de vrijdaggroep daar naartoe te gaan. Dus daar stonden we weer met z’n tienen (de anderen hadden al wat gepland) maar de harde werkers waren er.
Onder leiding van Jan Willem Jannink die ons al stond op te wachten met koffie en krentenwegge was aan het eind de klus geklaard. Kristalbad
Tja, dan hadden we ook nog beloofd op het Kristalbad een zestal fruitbomen te planten. Onze boys uit Hengelo hadden daar speciaal hun vrije middag voor gereserveerd.
Ronald Brouwer ( jawel de zoon van …) had subsidie aangevraagd en toegewezen gekregen om vier appelbomen en twee pruimenbomen op het kristal bad te planten.
Er was een prachtige plek uitgezocht om ze te planten met een viertal leerlingen van een basisschool in de buurt. Er werd goed werk verricht door het viertal die ze
plantten en de mensen die de zorg hadden voor de gaten en palen. Kortom, het was weer een geweldige dag. En nu hebben wij vakantie,  zodat de dieren hun kraamkamer in orde kunnen maken.